Voetreflex Tilburg Mezi

Voetreflex therapie bij het hebben van een kinderwens

Fertiliteit reflexologie is een fijne ondersteuning voor iedereen met een kinderwens.

Fertiliteit betekent vruchtbaarheid. Zwanger raken is niet altijd zo vanzelfsprekend. Er gaat vaak een lange moeilijke periode aan vooraf. Een periode van elke keer weer afwachten, onzekerheid, diverse onderzoeken en behandelingen. Vaak is het een stressvolle en emotionele periode. Vooral deze stress kan voor een negatief effect op je lichaam zorgen. 

Heel vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor de verminderde vruchtbaarheid, maar in de praktijk komt het heel weinig voor dat iemand geheel onvruchtbaar is. Daarom spreekt men liever over “verminderde vruchtbaarheid” of “subfertiliteit”. Van subfertiliteit is sprake als er (nog) nooit een zwangerschap heeft plaatsgevonden of als er wel een zwangerschap is geweest, maar waarbij het daarna niet meer is gelukt.

De oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen is heel divers. 

Bij de vrouw:
*  PCO syndroom: verstoring in de hormoonspiegel waardoor er geen regelmatige eisprong is.
*  Endometriose: aanwezigheid van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Bijvoorbeeld op de eileiders, eierstokken, darmen, blaas of buikvlies.
*  Onregelmatige menstruatiecyclus.
*  Uitblijven van menstruatie.

Bij de man:
*  Verminderd zaadkwaliteit.
*  Lage beweeglijkheid van de zaadcellen.

Wat doet fertiliteit reflexologie?

Fertiliteit reflexologie optimaliseert voor zowel de man als de vrouw de omstandigheden zodat de kans op een zwangerschap vergroot kan worden. Je probeert het lichaam in balans te brengen zoals de hormoonhuishouding, goede bloed- en energiedoorstroming, maar ook de juiste voeding en een gezonde leefstijl spelen hierin een belangrijke rol.
Het is wenselijk om al in een vroeg stadium te beginnen met de behandelingen, want hoe beter de basis, hoe groter de kans van slagen kan zijn.

Het zou fijn zijn om samen een fertiliteitstraject te beginnen, maar mocht de vrouw alleen starten, kan ik ondersteunende adviezen en eventuele massagegrepen voor de man meegeven.
Als indicatie spreken we een traject af van 3 maanden waarin we wekelijks behandelen. Na 3 maanden gaan we de frequentie van de behandelingen afbouwen. Gemiddeld moet je dus rekenen op 8 tot 15 behandelingen. 

 

Fertiliteit behandeling is gericht op:
*  Reguleren van de menstruatiecyclus en/of het verminderen van menstruatieklachten.
*  Stimuleren van de eisprong.
*  Stimuleren van de kwaliteit en de productie van de eicel.
*  Verbeteren van de doorbloeding in het bekkengebied.
*  Afvoeren van afvalstoffen.
*  Verminderen van stress want dit heeft een grote invloed op de hormoonhuishouding.
*  Aandacht voor voeding en suppletie.
*  Bevorderen van de hoeveelheid, kwaliteit en de beweeglijkheid van de zaadcellen.

 

Fertiliteit reflexologie tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen via de fertiliteitspoli.

Hormoontherapie
De bekendste vorm van hormoontherapie is de ovulatie stimulatie. Deze methode is erop gericht om meerdere eitjes gelijktijdig te laten rijpen. In deze fase is het beter om niet te behandelen, dit omdat reflexologie juist het lichaam in balans wil brengen, en dat is nu net wat de hormoontherapie niet wil! In tijden van (veel) stress kan het wel effectief zijn om voor een voetreflex ontspanningsmassage te komen.

KI, IUI, IVF of ICSI
Wanneer een koppel denkt aan of al bezig is met KI, IUI, IVF of ICSI, dan kan fertiliteit reflexologie helpen om de kans van slagen te verhogen. De behandelingen volgen de verschillende fasen van het traject waarin het koppel zich bevindt. Het moment van de punctie tot de terugplaatsing is zeer cruciaal en is het juist dan belangrijk om te behandelen, ook vlak voor de terugplaatsing van het embryo. Gedurende een paar dagen na de terugplaatsing behandel je nog door, dit om de stress te verminderen en voor de bloeddoorstroming in de baarmoeder. De kracht ligt hier op de totale ontspanning.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem gerust contact met mij op.